dinsdag 27 april 2010

Geschiedenis

Op maandag 13 februari 1956 kwamen 18 man en broeders ( U leest het goed: geen dames) ''ondanks het slechte winterweer'' bij elkaar om de voorbereidingen te treffen ''voor de stichting van een vereniging voor een school voor Christelijk middelbaar en voorbereidend hoger onderwijs in de Zaanstreek. Achttien moedige en gedreven notabelen uit vele prostants christelijke richtingen die gezamelijk één doel hadden: christelijk voortgezet onderwijs in de Zaanstreek. In sneltreinvaart volgenden de activiteiten elkaar op: een voorlopig bestuuren ledenvergadering,vele bestuursvergaderinge, aanvragen voor erkenning i.v.m. subsidie, koninklijke goedkeuring, rapporten van het Sociografisch Bureau met de prognoses. De grootste hobbel vormde het budget. Ook toen al! De Staatssecretaris van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen kon geen subsidie voor het jaar 1957 geven. Door het aftreden van de Minister van Financiën wan een uiterstsobere begroting gespendeerd. Uiteindelijk besloten de leden van de vereniging dan maar voor eigen rekening te gaan starten. De top amtenaren van O,K en W verwachtte een subsidietoewijzing voor 1958 aangezien ''de samenstelling van het bestuur op hem een goede indruk maakte''. Bovendien bleek dat na informatie bij het St.Michaël College, dat ook net gestartwas, ''de Roomsen f 23.000,'' voor de 4 maanden overbrugging voor eigen rekening'' kwijt waren. Met bankdirecteur onder initatiefnemers moest dat bedrag toch geleend kunnen worden. Zo kon op 5 september 1657 gestart worden in 2 lokalen van ''de Christelijke Nijverheidsschool voor meisjes'' aan de Czarinastraat in Zaandam. Daarbij werd de verwachting uitgesproken, dat er op kort termijn een gymnasium aan de Chr. HBS (dat nu Pascal College heet) gekoppeld zou worden. Dankzij de fusie zijn we de gymnasiumafdeling in 1996 gestart. De moed, het vertrouwen en de inzet van de toenmalige bestuurders is ruimschoots gehonoreerd. Het Pascal Blaise College is niet meer weg te denken uit de Zaansteek. Een school die er mag zijn.

Stage Presentatie

Check out this SlideShare Presentation:

maandag 26 april 2010

Stage gesprek

Op vrijdag 23 april heb ik een stage gesprek gehad met mijn stage begeleider van school en het bedrijf waar ik stage loop.
Ik het gesprek hebben wij een aantal dingen besproken en beoordeeld.
Tot zo ver gaat het goed op stage. ik doe hard mijn best en kan zelfstandig aan het werk.
Tijdens het gesprek hebben wij ook een beetje gelachen dus ik kan het goed met beide stagebegeleiders vinden.
Natuurlijk heb ik bepaalde punten die ik moet verbeteren zoals initiatief nemem.
Verder ben ik zelf ook heel tevreden en heb het naar mijn zin op mijn stage.

Het paas project

Het jaarlijkse paasproject van het Blaise Pascal College in Zaandam stond donderdag 1 april in het teken van Stichting Timbo en Kika. Op 17 april is het een jaar geleden dat Tim Weerstand, leerling van het Pascal, overleed aan een agressieve vorm van botkanker. In zijn nagedachtenis is Stichting Timbo opgericht. In de week voor het project bekeken alle klassen een documentaire die gemaakt was door vrienden van Tim.

Paasproject Pascal College groot succes - Zaandam

Naast diverse, veelal zelf bereide consumpties (van taart tot pizza) was er een lokaal omgetoverd tot een heuse arcade-hall met zeven spelcomputers en kon er op een rodeostier gereden worden. Ook een boekenmarkt, een bingo, een veiling en een rad van fortuin ontbraken niet.

In de gymzaal konden bezoekers zich in sumo-pakken hijsen voor een hilarische worstelpartij. In de aula was een markt waar allerlei zelfgemaakte spulletjes werden verkocht. Ook Stichting Timbo was daar vertegenwoordigd met een informatiestand.

De ochtend leverde een bedrag op van maar liefst € 4.500,- wat na een minuut stilte symbolisch aan Heleen Hartog van Stichting Timbo werd overhandigd. Het bedrag komt via Stichting Timbo volledig ten goede aan KiKa. Tenslotte werd voor de aanwezige familie en vrienden in de mediatheek van het Pascal College een foto van Tim onthuld.

vrijdag 23 april 2010

Deze week

Ik begin nu een beetje mijn draai te vinden binnen mijn stage plek.
Ik weet dat als ik om 08:30 uur begin ik direct telefoontjes kan ontvangen van leerlingen die zich ziek willen melden.
Het eerste wat ik doe als ik op mijn stage ben is telefoon beatwoorden, en ervoor zorgen dat ik pen en papier bij de hand heb. Zo kan ik goed noteren wie er belt en wat ze willen doorgeven.
Deze week heb ik verschillende werkzaamheden gedaan:
- Aanmeldingen voor instromers behandelen.
- Absentie invoeren
- Ziekmeldingen noteren in het magister
- Archief bijwerken
- Dossiers van nieuwe leerlingen controleren.
Verder vind ik het leuk op stage en ik vermaak me goed.
Als er iets is wat ik niet weet kan ik altijd bij mijn collega’s terecht